Radiogalan a.k.a MonsterJam

gravatar
By Johan
 · 
September 24, 2008
 · 
1 min read

Passerade nyss Rigoletto på Kungsgatan och märkte att något som heter Radiogalan kommer att ske där ikväll. Vad som syntes mest var dock dessa tre "monster" som stod parkerade utanför på gatan.

Rockklassikers Hummer H2 (modellen är en Hummer H1, se kommentarer nedan)

(more…)

Tagged: miljö · radiogalan
Comments
Först och främst, kul att inlägget uppmärksammades. Dessutom roligt att läsa att MTG Radio, som inte nämns i inlägget, kör Toyota Aygo och använder cykeln på kundbesök.
@Johan W, jo man kan tolka bilderna som man vill och jag förstod att ni hade fraktat grejer till galan. Vill man frakta mycket så kan man ju dock tänka sig att det är lättare att frakta saker i en vanlig pick-up?
Jag tyckte dock var ganska lustigt att det stod tre stripade “stadsjeepar” i rad från tre olika radiostationer. Ok, så det var en H1 istället för en H2, hittar inga exakta förbrukningssiffror på dessa modeller, men efter som H2 baseras på en civil modell (Chervrolet Tahoe) och är mindre till både storlek och vikt borde detta innebära att H1, som baseras på den militära modellen, drar mer än H2. Dock är ju diesel med partikelfilter bättre än bensin ur miljösynpunkt, men det är ju ändå en stor och tung bil.
Klantigt bloggat? Ja, det vet jag inte. Det såg lustigt och “likriktat” ut när jag passerade Kungsgatan.
Anna-Lena Kalmaru
På MTG Radio som driver radiostationerna RIX FM, Lugna Favoriter, NRJ, Bandit Rock och Star FM kör vi Toyota Aygo och Toyota Auris Diesel. De drar inte mycket bensin och är miljöklassade. Dessutom har vi cyklar som vi använder när vi gör kundbesök. Så vi har definitivt ej missat miljödebatten utan jobbar istället alltmer för att försöka bli så bra ur miljösynpunkt som möjligt.
Många hälsningar
Anna-Lena Kalmaru
Johan W
Man kan ju tolka bilderna som man vill,
men så här är det i verkligheten:
-Det är en Hummer H1 , inte H2. Den går på Diesel.
-Min TJEJ-kompis körde Voice-bilen i lördags -och den går på
miljöbränsle. (E85)
-Det är patrullens bilar, dvs stationernas “lastbilar”
Rätt klantigt bloggat, faktiskt.
/ Johan
och vad kör MTG Radio då? Jo, nya bränslesnåla Toyota Aygo. Allt för att minimera miljöpåverkan (då bilar faktiskt är ett näst intill oundvikligt inslag i det moderna samhället).
/Janne Swärdstedt
Creativ Director
MTG Radio

Leave a replyReply to

Get in touch

Galveston AB
Murbruksgatan 8
216 46 Limhamn
Sweden
Phone: +46732439720
Email: johan@galveston.se
LinkedIn:
@galveston

© Galveston 2023