På gårdagens DN-debatt gick Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund ut med att Kristdemokraterna som första politiska parti ska använda sig av TV-reklam på TV4. Det som gör det möjligt är att TV4 nu sänder i det digitala nätet, och därmed finns inte längre förbudet mot att sända åsiktsreklam.
Göran Hägglund menar att
...teve som medium har större genomslag än andra kanaler. Ljud, text och rörlig bild i kombination ger helt enkelt större intryck än att läsa en text under en stillbild.
För mig känns det som ett väldigt gammaldags sätt att tänka, precis som att TV och tryckta medier skulle "vara mer värda" för att de är äldre än tex Internet och bredare för att "alla har en TV".
Ljud, text och rörlig bild - låter inte det precis som det som Internet erbjuder? Plus interaktion och en dialog med de potentiella väljarna, något som kanske skulle underlätta för att förklara varför man ska rösta i EU-valet.
Efter valet i USA var snacket stort om att vi i nästa riksdagsval skulle få se fler svenska politiker som byggde valkampanjer á la Barack Obama. För mig innebär det att bygga "nerifrån och upp", att engagera fotfolket och skapa ett engagemang kring sakfrågan. Obama gjorde detta bland annat genom att utnyttja de sociala medierna till max. Kanske skulle Kristdemokraterna utnyttja de 2-3 miljoner som kampanjen kommer kosta till något annat än att pumpa ut sitt budskap, även fast det nu är legalt möjligt med politiska budskap i TV.
Ska omgående RT:a på Twitter!