Globala surfmärken – en liten genomgång

gravatar
By Johan
 · 
May 20, 2009
 · 
2 min read

mosaik-600

Den globala surfindustrin är enorm, 2007 omsatte den ca $7,48 miljarder jämfört med tex golfindustrin som omsatte drygt $6 miljarder. Den påverkas dock också av lågkonjukturen, amerikanska Quiksilvers intäkter första kvartalet 2009 minskade tex med 11% till $443 miljoner.

Nu ska dock denna post inte handla om surfmärkenas ekonomi utan om deras webb.

Sedan många år har de satsat mycket resurser på att skapa designade, utmanande (både tekniskt och designmässigt) och inspirerande sidor. Ofta med mycket foton och video. Framförallt så byter de utseende ofta, det känns som de stora märkena Quiksilver, Billabong och Rusty byter design helt och hållet ett par gånger om året.

Förutom deras "corporatesida" skapar de kampanjsidor till nya events och tävlingar. Ofta med mycket avanserad teknik, troligtvis framtvingad av att många surftävlingar på ASP avgörs långt ifrån den intresserade publiken.

Bara för ett par dagar sedan avslutades Billabong Pro Teahupoo där man i realtid streamade video från tävlingen. Ute från vågorna. Från Tahiti. Från Teahupoo.

Sociala medier? Check, kolla tex in @billabong1973 och @aspworldtour och så vill jag tipsa om Jamie O'Brian (@whoisjob) som inte är din vanliga twittrare. Mycket attityd.

Några märken till att kolla in är Reef, Gravis, Volcom, O'Neill, RipCurl eller varför inte svenska Encore.

Jag har dessutom samlat en hel dröse skärmdumpar på Flickr om du inte orkar besöka alla.

Tagged: Billabong · Encore · oneill · quiksilver · reef · ripcurl · rusty · surfing · volcom
Comments
Shit vad nice! Tackar.

Leave a replyReply to

Get in touch

Galveston AB
Murbruksgatan 8
216 46 Limhamn
Sweden
Phone: +46732439720
Email: johan@galveston.se
LinkedIn:
@galveston

© Galveston 2023