Collected.at samlar feeds i en collection

gravatar
By Johan
 · 
October 8, 2009
 · 
2 min read

Collected.at

På Collected.at kan du samla ihop feeds/flöden från olika källor för att visa dem i ett gemensamt flöde. Som Yahoo Pipes för er som har erfarenhet av den, jag har det tyvärr inte själv.

På Collected.at kan du samla alla källor som publicerar sitt innehåll som RSS, det innebär att källorna kan vara nyheter, bloggar, tweets från Twitter och andra micro-bloggar, blider från Flickr etc etc. Perfekt om du vill bevaka ett nyhetsområde eller använda för att övervaka ditt varumärke/företag. Det samlade flödet av nyheter/bloggar/tweets publiceras i sin tur som en RSS som du kan prenumerera på i din RSS-läsare. Du kan välja att göra ditt flöde anonymt och att det inte listas, men om du vet/chansar på adressen så hittar du den ändå (bugg?)

Collected.at är en enkel, bra och fungerande tjänst, men som möjliga utvecklingar ser jag till exempel:

  • realtidsuppdatering - som jag inte tror finns idag
  • möjligheter till flera administratörer för en collection
  • möjlighet att föreslå ett flöde
  • göra något (övervaka) med sina egna favorit collections

Testade att sätta ihop en personlig collection på galveston.collected.at, en som samlar nyheter om surfing på surfing.collected.at och en som samlar nyheter om mobilmarknadsföring på mobilemarketing.collected.at

Collected.at är framtaget av Great Works och Geekboys.

Tagged: Collected.at · Geekboys · Great Works · RSS
Comments
Ja, nått sånt trodde jag det betydde med anonym/inte listas. Men OM den bara syns när jag är inloggad så borde man kunna dela den ändå med andra som man bjuder in etc. Men det kanske blir onödigt komplicerat – jag gillar enkelheten.
Tillägg: Anonym, dvs man ser ej vem som skapat Collection verkar bugga, myfriendsblogs.collected.at är skapad av Anonym på framsidan men när man klickar på den är skaparen Caroline, dock listas den ej på hennes sida.
Tja, tack för bra tankar etc! Jo, såklart kan man hitta en collection som är anonym och som inte listas i topplistorna annars finns den ju inte! Eller menar du att du skulle vilja ha en som bara syns för dig när du är inloggad?

Leave a replyReply to

Get in touch

Galveston AB
Murbruksgatan 8
216 46 Limhamn
Sweden
Phone: +46732439720
Email: johan@galveston.se
LinkedIn:
@galveston

© Galveston 2023