Varför 36% av alla väljer att köpa en Nokia

gravatar
By Johan
 · 
May 28, 2009
 · 
2 min read

Nokia 1100Jag har haft min iPhone 2G nu sedan december 2007, dvs över 1,5 år. Det är för övrigt den längsta tid jag har haft en och samma mobil, vilket bara det tyder på att jag är nöjd, för det är jag.

Ibland blir jag lite avundsjuk på andra som kan vidarebordra SMS, klippa-och-klistra text eller skicka ett vCard till en annan mobil via Bluetooth, för det kan jag ju såklart inte göra på min iPhone. Jag har jailbreakat min iPhone och har installerat Swirly MMS så den bristen på iPhone har jag löst. Samtidigt drar jag mig till minnes ett frukostseminarium i höstas på Ocean Observations där de bland annat visade på skillanden i GUI mellan Nokia och iPhone. Jag kommer inte ihåg de exakta siffrorna men när man valde en kontakt i en Nokia Series 60 så fanns det mellan 20-30 menyval, medan det i en iPhone fanns betydligt mindre, vilket de tyckte var en styrka. jag kan inte annat än att hålla med.

Många förståsigpåare kan inte förstå varför man köper en iPhone, den har ju så många brister och man kan göra så mycket mera med tex en Nokia. Med det är ju det som är poängen. Det är inte antalet funktioner som räknas. Framförallt Nokia har klämt ALLA funktioner och möjligheter i sina telefoner. När Nokia N95 kom fanns det inget man inte kunde göra med den. Ocean Observations nämnde bland annat möjligheten att man i en Nokia kan välja att kopiera en kontakt och skämtade om att det är ju perfekt om man har en kontakt som heter Tom och vill lägga till hans tvilling Tim som jobbar på samma företag. Påängen är att det finns många (jag gissar på en majoritet) av de tekniska funktionerna som aldrig använts. Men jag kan ha fel, kanske är det just därför Nokia är marknadsledare, för att vi konsumenter värderar den mobil högst som har flest funktioner och möjligheter, trots att vi kanske vet med oss att vi aldrig kommer använda dem.

Sedan ska man å andra sidan inte glömma bort att Nokia inte bara släpper smartphones med den senaste tekniken, de ligger även bakom världens mest sålda mobil, Nokia 1100, som bara den sålts i över 200.000.000 exemplar...

Tagged: iPhone · Nokia · Nokia 1100 · Ocean Observations · series 60
Comments

No Comments.

Leave a replyReply to

Get in touch

Galveston AB
Murbruksgatan 8
216 46 Limhamn
Sweden
Phone: +46732439720
Email: johan@galveston.se
LinkedIn:
@galveston

© Galveston 2023