Nya Mataffären beroende av bilder

gravatar
By Johan
 · 
September 3, 2008
 · 
2 min read

Just nu rullar TV-reklamen för Mataffären på bland annat TV4. På Mataffären kan man handla livsmedel on-line och få allting hemkört för en kostnad av 85kr (om du inte handlar för över 5000kr). Jag gick snabbt igenom priserna på några varor och jämförde dessa med mina senaste inköp på Willys i Kungens Kurva och visst ligger de en snäpp över Willys priser men ännu har de en liten bit kvar till Coop i Hammarby Sjöstad där jag bor.

Designmässigt ser Mataffären modern ut och en tilltalande design. På förstasidan dominerar en flashpresentation som stör lite när man laddar om sidan. Sökfunktionen är centralt placerad och verkar göra sitt jobb, och jag började instinktivt söka efter varor istället för att leta efter dem i strukturen. När man navigerar igenom sajten öppnas underavdelningarna som ett nytt "fönster" ovanpå de andra och för att backa upp i navigationen måste man stänga fönstret genom att klicka på krysset i övre högra hörnet, lite ovant.

En riktigt stor brist på sidan är dock att den nästan helt och hållet är beroende av bilder! Slår man av bilder så blir sidan nästan helt vit och saknar helt Alt attribut. Knappast vad man kan kalla tillgänglighet.

Comments

No Comments.

Leave a replyReply to

Get in touch

Galveston AB
Murbruksgatan 8
216 46 Limhamn
Sweden
Phone: +46732439720
Email: johan@galveston.se
LinkedIn:
@galveston

© Galveston 2023