iPhone tappar på Flickr men Android har en bit kvar till toppen

gravatar
By Johan
 · 
April 29, 2010
 · 
1 min read
iPhone på Flickr

Roade mig med att ta en titt på aktuella kamerastatistiken på Flickr för att se hur det såg ut för mobilerna just nu, speciellt med tanke på Android. I statistiken för mobiler har iPhone dominerat helt den senaste tiden men när man kollar på statistiken nu så ser man en trend där faktiskt både iPhone 3G och iPhone 3GS verkar ha tappat på slutet när man ser ett år tillbaka i tiden (se nedan).

iPhone senaste året

Vad det beror på vet jag inte, men en eventuell förklaring skulle kunna vara att de med iPhone har bytt mobil. Vad har de då bytt till? Android kanske, men i statistiken är det svårt att se något resultat just nu. Populäraste mobilen är iPhone 3G med 21.465.906 uppladdade bilder medan HTC:s populäraste modell HTC Dream (G1) har 403.505 uppladdade bilder. Motorola Droid har endast 128.536 uppladdade bilder.

Populära HTC legend och HTC Desire lyser helt med sin frånvaro och taggen för HTC Desire är inte ens klickbara i fotografiets meta info.

Uppdatering 2010-05-23:

Skärmavbild 2010-05-23 kl. 22.48.59

Och nu snart en månad är HTC Desire klickbar/sökbar på Flickr och är numer rankad som nummer 1 bland mobiler från HTC.

Tagged: Android · Flickr · iPhone · kamera · statistik
Comments
Håller med om att statsen är lite svåra att tyda men ett exempel är ju tex att titta på HTC som ju står för merparten av Android. Osäker på om alla appar taggar foton med tillverkare/modell, men HTC Desire gör det till exempel. Jo Android växer starkt, både i sålda enheter och hur mycket datatrafik de generar. Osäkert dock om Android passerat iPhone i “datatrafikgenering”
Lite nyfiken, vart fanns Android statistiken i denna artikel ? Ser bara iPhone och Blackberry.
Går man in på Flickr kamerastatistiksida som ni tagit denna statistik från blir det ganska uppenbart också. Varenda fabrikat av Android telefoner har sin egen statistik, lite rörigt.
Sedan ska man väl fundera på om alla Android kamera appar verkligen taggar sina foton med fabrikat osv, det tror inte jag.
Sedan vilken fotoentusiast skulle överhuvudtaget vilja ta kvalitetsbilder med mobilkameror ?
Faktum är istället att Google Android har gått om iPhone i USA i antalet sålda “enheter”, lite mer säker data.

Leave a replyReply to

Get in touch

Galveston AB
Murbruksgatan 8
216 46 Limhamn
Sweden
Phone: +46732439720
Email: johan@galveston.se
LinkedIn:
@galveston

© Galveston 2023