Gjort min 10″ Dell Mini 10V till en Hackintosh

gravatar
By Johan
 · 
January 16, 2010
 · 
2 min read

hackintosh

Efter att ha läst en inspirerande och enkel instruktion på Gizmondo hur man kan göra om en Dell Mini 10V till en Hackintosh blev jag otroligt sugen att testa själv. Köpte min 10" Dell Mini 10V via Elgiganten för 2990,00 kr och en installationsskiva för Snowleopard hade jag sedan tidigare innan.

Följe instruktionerna som var lättbegripliga, det enda som jag kan rekommendera är att inte döpa partitionen på USB-minnet till "Namnlös 1" (som jag gjorde) som är namnet som föreslås i Skivverktyg. Bokstaven Ö i en partition blir bara strul...

Mitt andra tips är att stänga Skivverktyg när du har partionerat hårddisken under steg 16 för att komma vidare, det var lite otydligt.

Hackintosh vs. Macbook

Så, nu har jag en ultraportabel dator i storleksordning mellan min Macbook Pro 15" och min iPhone 3GS. Perfekt för till exempel en resa?

Nästa steg är att testa lite andra grejer, som att köra Jolicloud och kanske Chrome OS via Bootcamp.

ps. Om någon av Apples advokater läser detta, jag bara skojar, jag har inte gjort om den till en Hackintosh.

Uppdatering

Uppdaterar allt eftersom den här bloggposten med erfarenheter som jag får efter mer användande:

  • Det fungerar inte att visa en 2,1 GB DivX film via VGA på min TV, bilden bara hackar. Troligtvis på grund av (brist på) grafikprestanda
  • Bluetooth fungerar inte för mig (syns inte i systemmenyn) trots att den är aktiverad i BIOS. Är inte ensam om problemet men lösningen verkar vara att installera en drivrutin i Windows innan man Hackintoshar...
  • 3Connect fungerar som det ska via nya drivrutinen för snöleopard

Uppdatering 2

  • Det visar sig att mina planer att installera Jolicloud och Chrome OS blir svårt. I alla fall via Boot Camp, det fungerar nämligen inte på en PC.Det finns tydligen work arounds på det om än mer techie

Uppdatering 3

  • Skype och webcam fungerar inte heller ihop som det verkar
Tagged: Dell Mini 10V · Google OS · Hackintosh · Jolicloud · Mac OS · Netbook
Comments
Hejs!
Svensksålda Dell Inspiron Mini 10v har INTE inbyggd BlueTooth-modul… 🙁
Jag beställde en via eBay som kom från Kina på cirka en vecka! MYCKET BRA! Kan e-maila länk till denna eBay shop samt produktnummer vid önskemål!
Medan jag ändå petade in BT-modulen i min 10v så passade jag på att uppgradera minnet till 2GB och hårddisken till 250GB!
Jag kör film via VLC i fullskärm på den interna displayen, vilket funkar bra!
Nu kör jag en stationär arbetsplats på kontoret med extern skärm, ett Apple wireless BT keyboard (i aluminium) och en BT Mighty Mouse! När jag skall dra iväg så lossar jag bara skärmkabeln och så är jag mobil! 🙂 I LIKE A LOT!
Säker på det där med bluetooth? Jo att spela film via VLC på datorn är inga problem, men till extern skärm gick inte. Önskar att batteritiden hade varit lite bättre dock.
Dual boot? Peka mig i rätt riktning så ska jag se vad jag kan göra 🙂
Härligt att se. Plockade en Samsung NC10 i höstas och hade förhoppningen att kunna dra in en trevlig version av OSX och Jolicloud likt dig. Lite dålig påläsning gjorde att OSX sket sig men testade Jolicloud. Jag gick via dualboot och du borde väl kunna göra detsamma även fast du Hackintoshat?

Leave a replyReply to

Get in touch

Galveston AB
Murbruksgatan 8
216 46 Limhamn
Sweden
Phone: +46732439720
Email: johan@galveston.se
LinkedIn:
@galveston

© Galveston 2023