Dags för comeback av Swatch beat tid?

gravatar
By Johan
 · 
November 21, 2010
 · 
1 min read

HTC-Desire-Beat-time23e oktober 1998, dvs snart tolv år sedan föddes en ny tidsräkning, @beat. Tidsräkningen lanserades av klockmärket Swatch, dels som en gimmick och för att sälja nya klockor, men även för att de tyckte att konceptet med timmar, minuter, tidszoner etc var föråldrat. Ett dygn består istället av 1000 beat och uttrycks som tex @927. Läs mer om @beats på Wikipedia.

1998 var ju lång för internets mognad - kan det finnas möjlighet till comeback nu eller är det omöjligt för oss att tänka på ett annat sätt?

Tagged: beat · internettid · swatch
Comments
Tanken är jättebra, men det skulle ta enormt lång tid att införa den. Kolla bara på metersystemet; uppfunnet på 1700-talet och används fortfarande bara i vissa delar av världen. Tänk vilket jätteföretag att införa en ny tideräkning! Klockor, satelliter, datorer, tidtabeller etc skulle behöva uppdateras för att vara kompatibla. Till dess skulle alla vara tvungna att använda två tidräkningsmetoder.
Jo sant, men någon gång måste man revolutionera något så gammalt eller? Det finns ju brister med dagens system, sommartid, olika tidszoner i USA etc. Men vet inte om @beat är lösningen. Var är tideräkningens esperanto? 🙂

Leave a replyReply to

Get in touch

Galveston AB
Murbruksgatan 8
216 46 Limhamn
Sweden
Phone: +46732439720
Email: johan@galveston.se
LinkedIn:
@galveston

© Galveston 2023