Dagens väder – tillgängligt och alltid uppdaterat i din kalender

gravatar
By Johan
 · 
August 4, 2009
 · 
2 min read

bild-22

Senaste väderprognosen för din stad - alltid uppdaterad och direkt i din kalender!

Nej, den tjänsten finns tyvärr inte ännu men skulle det inte vara en bra tjänst? Tanken är alltså att du kan ta väderdata för en stad från till exempel Vackert Väder och få denna data som en .ics fil, dvs en kalenderfil som du sedan kan prenumerera på i iCal, Google Calender, Outlook eller ett annat kalenderprogram. Du skulle alltså kunna prenumerera på ditt väder precis som du kan prenumerera på namnsdagar, veckonummer, helgdagar etc via iCalShare.

Du ska kunna lägga till olika städer och platser, antingen genom att skapa flera kalendrar eller att olika städer/platser läggs till i en och samma kalender (mindre rörigt om du vill bevaka många städer).

Perfekt tjänst för t.ex. stockholmssurfaren som vill undvika att planera in viktiga möten då det kan bli surf på Väddö (>10 m/s NV-NÖ) eller Torö (>10 m/s SV-SÖ). Även bra för lantbrukare, golfare, seglare eller vanliga Svenssons.

Jag har kontaktat Thomas på Vackert Väder som var positiv till idén så jag håller tummarna för att jag får se mitt väder i min kalender snart.

Uppdatering: Nu har jag faktiskt hittat en tjänst med väderdata till iCal. Du kan få det via Wunderground beskrivet via Macworld.com Tyvärr innehåller bara vädret en grov prognos inklusive temperatur, men till exempel saknas vind- styrka och vindriktning samt tex orten Landsort

Tagged: iCal · kalender · Vackert Väder · väder
Comments

No Comments.

Leave a replyReply to

Get in touch

Galveston AB
Murbruksgatan 8
216 46 Limhamn
Sweden
Phone: +46732439720
Email: johan@galveston.se
LinkedIn:
@galveston

© Galveston 2023