Available for new assignments now

Jag har själv jobbat med kunder som har varit rädda för att besökaren ska behöva scrolla för att läsa deras sida. Det har ofta resulterat i att sidan har fått vara ihopkrymt på höjden och att texter har kortats ned till absurdum.

I en tidigare post berättade jag om ScreenGrab och idag testade jag att skärmdumpa DN respektive Aftonbladet för att se hur “hela” sidan ser ut.Man kan säga att varken DN eller Aftonbladet är rädda för att besökarna måste scrolla, DN är (var vid tillfället) 7800 pixlar hög medan Aftonbladet är nästan 40% längre och är hela 12700 pixlar hög!

DN har valt att anpassa sidbredden till 1024×768 px upplösning medan Aftonbladet hoppas att deras besökare har en skärmupplösning på minst 1280×1024 px. Enligt W3C så har 56% fortfarande en skärmupplösning på 1024×768 eller mindre.

Om besökarna på Aftonbladet har en skärmupplösning på 1280×1024 (som Aftonbladet alltså önskar att de har) så måste en besökare scrolla sidan 12 gånger innan han eller hon sett hela framsidan.

Klicka bilden ovan för att se hela DN och Aftonbladet i en större bild. Eller se uppladdade bilder av DN på Flickr eller Aftonbladet på Flickr.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *