Available for new assignments now

Fick en inbjudan av Mattias Sandberg till Jaiku för några veckor sedan. Jaiku är en “microblogsajt” som närmast kan liknas vid Facebooks statusfält med den skillanden att man även kan kommentera på andras inlägg. När man postar ett inlägg, eller en Jaiku, hamnar den i en ström. I strömmen kan man även automatiskt få in eventuella RSS-feeds om man vill det.

Självklart kan man även skriva jaikus även fast man inte sitter framför datorn, antingen genom att skicka ett SMS eller att gå till m.jaiku.com i mobilen. Det enda jag saknar där är en iPhoneanpassad version.

Man kan dessutom starta en grupp (channel) där man kan samla personer med ett likasinnat intresse. Då postar man jaikus genom att skriva ett # framför, tex #surfing

Mina jaikus hittas på galveston.jaiku.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *