Available for new assignments now

På en iPhone kan man bokmärka sina favoritsidor på två sätt. Man kan lägga till bokmärket i en mapp i Bokmärken, men man kan även lägga till bokmärket på “hemmaskärmen”.

Riktigt snyggt blir det om man har skapat en favicon speciellt för iPhone (som till exempel DN, Pusha och Aftonbladet redan gjort) och det gör man väldigt enkelt. Skapa bara en bild som är 57x57px och spara den i formatet .png. Spara den med filnamnet apple-touch-icon.png och ftp:a upp den i roten på sajten. Klart!

Man behöver inte tänka på rundade hörn eller att göra den “glossy”, det fixar iPhonen själv innan den sparar den som ett bokmärke på hemmaskärmen

Läste i senaste MacWorld om en sida som heter Clipalizer där man kan skapa favicons för sidor som inte har några! Kolla in Clipalizer och besök http://clipalizer.com/index.php?a=h29 i din iPhone för att få en genväg till Jaiku.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *